Policie dál hledá viníka předvánočního chaosu na letišti Gatwick. Zajistila poškozený dron

ČTK

lup

Policie na jihu Anglie pokračuje ve vyšetřování chaosu na letišti Gatwick, kde se minulý týden v rušném předvánočním čase zastavil provoz po opakovaných hlášeních o výskytu dronu v oblasti letiště. Případ dnes narušil přípravy na Vánoce i členům britské vlády, kteří jej rozebírali při konferenčním hovoru, napsal zpravodajský web BBC. Policie trvá na tom, že ačkoli v neděli bez obvinění propustila dvě zadržené osoby, nezačíná s vyšetřováním "od nuly".

"Zajistili jsme poškozený dron, dotazujeme se lidí dům po domu a sbíráme výpovědi všech, kdo přítomnost dronu nahlásili," uvedla na twitteru policie hrabství Sussex, která má kauzu na starosti. Strážci zákona uvádějí, že přístroj nalezli ve stejné oblasti, kde byl výskyt dronu v pátek večer hlášen naposledy. Ze zařízení se snaží vytěžit vzorky DNA, otisky prstů a další důkazní materiál.

Celkem byla údajně zástupci veřejnosti, pasažéry na letišti a pracovníky Gatwicku přítomnost dronu hlášena 67krát. Hlavní detektiv policie v Sussexu Jason Tingley přesto v neděli večer nevyloučil možnost, že v prostoru letiště "k opravdové aktivitě dronů možná vůbec nedošlo", protože vyšetřovatelé vycházejí pouze z pozorování svědků.

Češi zjistili, že nepoctivost se vyplácí. Proto tak obdivují Babiše a Zemana, tvrdí Vlachová

sinfin.digital