Demokraty děsí vzpomínka na vlastní vítězství. Oživil ji bývalý šéf Starbucks

Adam Kotrbatý

Jeho šance jsou mizivé, přesto se Howard Schultz může stát klíčovou postavou amerických prezidentských voleb. Bývalý šéf kavárenského řetězce Starbucks vyděsil oznámením, že zvažuje kandidaturu jako nezávislý, hlavně demokraty. Ti plánují, že příští rok porazí současného prezidenta Donalda Trump a nový rival by jim mohl nepříjemně zavařit.

Howard Schultz o sobě tvrdí, že je celoživotním příznivcem Demokratické strany. Přesto svým oznámením, že zvažuje kandidaturu v prezidentských volbách, nemyslel účast v demokratických primárkách. Schultz deklaroval zájem ucházet se o Bílý dům jako nezávislý kandidát mimo systém dvou nejsilnějších stran.

„Máme rozbitý politický systém. Obě hlavní strany pracují na ochraně své ideologie bez uznání a odpovědnosti vůči zastupování zájmů Američanů,“ vysvětlil Schultz svoji úvahu v rozhovoru pro New York Times. V interview pro pořad 60 Minutes vysílaný na stanici CBS zase Schultz tepal do amerického prezidenta Donalda Trumpa. „Není kvalifikovaný na to být prezidentem,“ pravil.

Zdanění církevních restitucí je nelegitimní, stát zneužívá moc, říká senátor Hraba

sinfin.digital