„Skončím v blázinci.“ Na pašeračku Terezu těžce doléhá stres a nejistota, sesypala se u soudu

Blesk.cz

Roční pobyt ve vazbě si na české pašeračce Tereze H. začíná vybírat svoji daň. Obviněná Češka pákistánským novinářům sdělila, že se bojí o své psychické zdraví. Prý jí dokonce hrozí pobyt v psychiatrické léčebně.

Mladá Češka je ve vazbě od 10. ledna 2018, kdy celníci na letišti v pákistánském Láhauru v jejím kufru našli téměř devět kilogramů heroinu. Tereza se za tu dobu zúčastnila několika desítek soudních stání. Stres a nejistota se na její psychice začínají projevovat velice negativně.

Zatímco dříve sympatická Češka rozdávala úsměvy na všechny strany, nyní ji čím dál častěji můžeme vidět zachmuřenou, nebo dokonce plačící. Tak jako v úterý. Soud se totiž k vynesení rozsudku nijak výrazně nepřiblížil, pouze proběhl dodatečný výslech svědka.

Tereza je už dlouhým procesem unavená, a tak na soudce v úterý znovu apelovala, aby se pokusil rozhodnout co nejdřív. Při odchodu ze soudní místnosti pak Češka se slzami v očích sdělila novinářům, že je z pákistánského justičního systému a dlouhého pobytu ve vězení vyčerpaná. „Budou mě muset poslat do blázince, už chci domů. Zblázním se!“ dodala.

Více si přečtěte na webu Blesk.cz.

sinfin.digital