Nezákonné dohody Trumpa s Rusy? Senátoři po dvou letech nenašli žádné důkazy a vyšetřování ukončí

lup

Výbor amerického Senátu pro kontrolu tajných služeb nenašel žádné přímé důkazy o nezákonném spojení prezidenta Donalda Trumpa, jeho kampaně a Ruska. S odvoláním na své zdroje to uvedla televize NBC News. Prakticky tak potvrzuje slova šéfa výboru Richarda Burra, který minulý týden podobné závěry naznačoval.

Výbor má Trumpovo okolí pod drobnohledem už přes dva roky a vyslechl za tu dobu přes 200 svědků. Výsledek ještě není oficiální, ale podle novinářů stanice NBC News je následující: důkazy o přímém spojení lidí z Trumpova týmu s Ruskem neexistují.

Stanice o práci výboru informuje v návaznosti na komentář jeho předsedy, republikána Richarda Burra, který minulý týden pro CBS News uvedl, že „pokud bychom měli sestavovat zprávu na základě faktů, jež máme, neměli bychom nic, co by naznačovalo koluzi“. NBC News k tomu dodává, že teď už nejde jen o konkrétní komentář jednoho republikánského kongresmana. „Demokraté ten popis nerozporují,“ konstatuje reportér stanice, podle kterého se už jedná o „nadstranický“ názor výboru, ačkoli stále není oficiální.

Tříštění italské vlády na obzoru. Salvini se pere s koaličním partnerem, brzy se ho může zbavit

sinfin.digital