Z potomka sudetských Němců agentem Ruska. Kdo je muž v jádru rakouského skandálu?

Hlavní „hvězdou“ evropské politiky posledních dní se stal Heinz Christian Strache – ústřední postava obřího skandálu, který krátce před volbami do Evropského parlamentu položil rakouskou vládu, a muž, jehož rodina pochází z Česka. Jeho příjmení připomíná české slovo „strach“, jeho příběh zase ukazuje, jak se z tvrdých pravičáků v dnešní EU stávají milovníci Ruska. Kdo vlastně bývalý rakouský vicekancléř je?

Politický konec HC Stracheho – pravděpodobně definitivní – má absurdní nádech. Politik vyhlášený sebevědomým vystupováním padne do léčky jako vystřižené z „béčkového“ filmu. Aniž by si ověřil okolnosti, nabídne ženě, která se představí jako neteř ruského oligarchy, přístup ke státním zakázkám v Rakousku. Stačí málo. Bohatý ruský strýček musí zasponzorovat Stracheho stranu (a zřejmě i konkrétní straníky) z černých ruských peněz. S účetnictvím už se to nějak udělá, není problém. Už jsme to řešili mnohokrát.

Jenže celá výše popsaná scéna z roku 2017 je tajně natáčená na video, které zatím neznámý autor poskytne jakoby náhodou těsně před nadcházejícími evropskými volbami německým novinám.

sinfin.digital