Přichází stávka rodiček. Některé ženy klimatičtí alarmisté děsí natolik, že nechtějí děti

urm

Jak daleko jste ochotni zajít, pokud chcete pomoci zachránit planetu, ptá se web televizní stanice CNN v jednom ze svých článků. Odpovědí mu pak je reakce třiatřicetileté britské muzikantky Blythe Pepino, která se rozhodla nemít děti kvůli obavám z klimatické změny.

„Opravdu chci mít dítě,“ řekla CNN. „Svého partnera miluji a chci s ním mít rodinu, ale nemyslím si, že teď je doba, kdy to můžete udělat,“ myslí si Pepino. Britská muzikantka věří, že se blíží „ekologický Armageddon“ a na konci loňského roku založila skupinu Birth Strike (Stávka rodiček), k níž se dosud připojilo 330 lidí, přičemž 80 procent z nich jsou ženy.

Brith Strike na svých stránkách zveřejňuje prohlášení žen, které nechtějí mít dítě kvůli obavám z klimatické změny. „Zahráváte si se životem někoho jiného,“ říká devětadvacetiletá Cody Harrison. „Pokud věci nepůjdou dobře, tato bytost nebude mít příliš dobrý život,“ dodává. Podobně na svět nahlíží i další členka skupiny Lori Day, podle níž nejde v klimatické změně jen o vzestup hladiny moří, ale i o potraviny, migraci či války.

Tání ledovců otevírá nové možnosti pro Arktidu. Část lidstva čeká stěhování na sever

sinfin.digital