Kdo stojí za smrtí důstojníka KGB, který dával dohromady kompro na Trumpa?

pjn

Bývalý vysoký důstojník KGB Oleg Jerovinkin je po smrti. Pravděpodobně jste o něm nikdy neslyšeli, ale o jedné jeho aktivitě mluví už měsíc celý svět: právě on je spojován se složkou kompromitujících materiálů o Donaldu Trumpovi. Pomáhal je dávat dohromady bývalému špionovi MI6 Christopheru Steeleovi. Jerovinkinova smrt patří do kategorie záhad a proslýchá se, že za ní stojí Kreml.

Jerovinkin byl nalezen mrtvý v Moskvě na zadním sedadle svého auta 26. prosince loňského roku za velmi zvláštních okolností. Jerovinkin, bývalý generál KGB a nástupnické FSB, byl klíčovým pomocníkem Igora Sečina, bývalého vedoucího úřadu sekretariátu prezidenta Vladimira Putina a nyní šéfa státem vlastněné společnosti Rosněft, jehož jméno se prý podle Telegraphu v tajemných materiálech opakuje.

Jerovinkin byl považován za klíčovou spojku mezi Sečinem a Putinem. Ve zpravodajské depeši datované 19. července 2016 Steele informoval, že jeho zdroj blízký Sečinovi vyzradil údajné spojení mezi Trumpovými podporovateli a Moskvou.

Tajné nahrávky v zemích bývalého SSSR: Jak pomocí nich KGB vydírala prominenty a kde fungují dodnes?

sinfin.digital