Agresivní, ale profesionální. Le Penové výrazně pomáhá online kampaň

Info.cz

ziz

Nejagresivnější, ale zároveň i nejprofesionálnější kampaní na sociálních sítích se mezi francouzskými kandidáty na prezidenta pyšní Marine Le Penová. Dopomáhá jí k tomu profesionální tým rychle reagující na jakýkoliv přešlap jejích protivníků, i řada dobrovolníků po celém světě. Podle odborníků na komunikaci se její aktivita může výrazně promítnout do výsledků dubnových voleb. Kandidátka Národní fronty v sobotu zahájila ve východní Francii kampaň.

Ještě nedávno byl Philippe Vardon antiimigrační aktivista, který se proslavil šokujícími akcemi jako zabírání mešit nebo servírování polívky s vepřovým masem bezdomovcům v Nice, francouzském městě s výraznou muslimskou populací. Teď má ve straně novou roli. Pracuje pilně na tom, aby sociální média dopomohla Marine Le Penové ke zvolení francouzskou prezidentkou.

Krajně pravicová Národní fronta přitom není na internetu žádným nováčkem. Už v polovině devadesátých let si zřídila jako první strana v zemi webovou stránku. Dnes směřuje výrazné finance do sociálních médií. A výsledky jsou zřejmé, popisuje zpravodajský server Politico.com. Le Penová vykazuje mezi francouzskými politiky nejvyšší počet liků a fanoušků. A k ruce má zástupy dobrovolníků ve Francii, Evropě i mimo ní, kteří každý den dál šíří její názory.

Francouzské prezidentské volby mají nového favorita. Le Penová to není

sinfin.digital