Měl terorista z Berlína komplice? Vyšetřovatelé si ani dva měsíce po útoku nejsou jistí

MIA

Zastřelením teroristy z berlínského vánočního trhu pro německé vyšetřovatele případ zdaleka neskončil. Kolem osoby Tunisana Anise Amriho je stále řada otazníků, uspokojivé odpovědi jsou zatím v nedohlednu.

V hledáčku policistů se v souvislosti s prosincovým teroristickým útokem ocitla mešita v berlínské čtvrti Moabit. Místo je kromě náboženských setkávání muslimských věřících známé jako centrum islámských radikálů. Anis Amri se u ní na záběrech policejních kamer objevil jen padesát minut před teroristickým útokem. Co v mešitě dělal a zda se tam s někým setkal, zůstává nejasné.

Vyšetřovatelé také stále neví, kdo byl mužem, kterému psal atentátník z kamionu. „Můj bratře, všechno je v pořádku… Teď jsem v autě. Rozuměl jsi mi? Modli se za mě, bratře, modli se za mě,“ tak zněla zpráva, kterou Amri odeslal v 19:41 spolu s fotografií z kabiny kamionu prostřednictvím chatu Telegram. Příjemce zprávy se dosud nepodařilo vypátrat a úřady se dohadují, zda měl Tunisan komplice nebo zda další osoby věděly, co chystá.

První Trumpův vězeň na Guantanamu? Může tam skončit terorista z Jemenu

sinfin.digital