Stále víc Japonců nemá zájem o sex. Rekordní počet manželů spolu vůbec nespí

Info.cz

luš

Budoucnost japonského národa nabývá po zveřejnění nejnovějších statistik zase o něco temnější nádech. Rekordní počet sezdaných párů se přiznalo, že už víc než měsíc nemělo pohlavní styk a v dohledné době se k sexu ani nechystá.

Před několika měsíci přišel Japonský národní institut pro otázky populace a služby obyvatelstvu s alarmujícím poznatkem, že stále víc mladých Japonců nemá žádný vztah a nezajímá je ani sex. Z pěti tisíc respondentů mezi 18 a 34 lety jich nikdy nemělo pohlavní styk přes čtyřicet procent.

Klesající zájem o sex potvrzuje i nejnovější studie Japonské asociace pro plánování rodiny. Do průzkumu, který probíhal v závěru loňského roku, se zapojily 3 000 lidí ve věku 16–49 let, víc než 1 200 jich žilo v manželství. Z odpovědí vyplynulo, že 47,2 procenta sezdaných mužů a žen se svým protějškem vůbec neprovozuje sex, což je oproti předchozímu výzkumu z roku 2014 nárůst o 2,6 procenta.

Nejedná se přitom o žádnou anomálii. Počty „manželství bez sexu“, jak odborníci označují sezdané páry, které déle než měsíc neměly pohlavní styk a v dohledné době se k němu ani nechystají, rostou dlouhodobě. Ještě v roce 2004, kdy se takto zaměřený průzkum uskutečnil poprvé, bylo podobných Japonců „jen“ 31,9 procenta.

sinfin.digital