Roste Le Penové vážná konkurence? Desetitisíce Francouzů chtějí za prezidenta Baracka Obamu

Info.cz

kris

Francouzi bojují o tom, aby se příštím francouzským prezidentem stal Barack Obama. Skupina lidí začala v pondělí bláznivou kampaň, ve které na webových stránkách Barack2017 a plakátech nabádá Francouze, aby učinili radikální krok a podepsali neobvyklou petici. Dokument žádá bývalého amerického prezidenta Baracka Obama, aby kandidoval na 25. prezidenta Francie.

Přestože to působí bizarně, petici podepsalo už 30 tisíc pravděpodobně frustrovaných voličů. Fotky plakátů také zaplavily sociální sítě. Čtyři Pařížani, kteří kampaň vytvořili, řekli, že akci započali kvůli nespokojenosti s kandidáty. Dalším účelem je snaha lidi pobavit především proto, že letošní volby provázejí samé skandály.

„Vyvstalo to z rozhovoru s přáteli. Rozhodli jsme se, že nechceme v těchto volbách volit pro žádného z kandidátů a tak tomu bylo už v několika posledních volbách. Už jsme otrávení z toho, že volíme proti někomu místo toho, abychom volili pro někoho, koho opravdu podporujeme,“ řekl jeden z iniciátorů kampaně pro britský Independent.

KLDR možná plánuje vraždu velvyslance v Praze, varuje Jižní Korea. České tajné služby jsou ve střehu

sinfin.digital