Domácí kompostárna či inteligentní záchodové prkénko. Projděte si vychytávky z veletrhu CES

Lubor Jarkovský

Největší veletrh s technickým spotřebním zbožím na světě přiláká každý rok více než sto padesát tisíc profesionálů z oboru, kteří se přijedou do Las Vegas seznámit s nejnovějšími technologiemi, koncepty, ale i k uvedení chystaných produktů. Kromě nových televizorů, nebo mobilních telefonů jsou na něm k vidění řešení pro chytrou domácnost, autonomní vozidla či robotická technika. Deník E15 byl u toho.

Letošní ročník CES odhalil především to, že se mnoho již dříve představených technologií podařilo vylepšit a takříkajíc „dotáhnout“, aby byly v praxi použitelnější. Na druhou stranu trend, aby bylo vše „smart“, začíná přesahovat únosnou hranici. Informace do telefonu vám může odesílat dokonce váš záchod…

Dozvuky krize jsou definitivně pryč a do nevadské pouště letos směřovalo výrazně větší množství lidí. A záhy po příjezdu na veletrh bylo jasné, že to byl správný předpoklad. U nejzvučnějších značek bývá nabito vždy, nicméně tentokrát jsme měli problém se po některých expozicích vůbec pohybovat, natož se dostat k výrobkům a osobně je prozkoumat.

sinfin.digital