Legendární Nokia 3310 se vrací. Nerozbitný telefon se objeví na pultech už letos

Info.cz

abe

Nezničitelná legenda se vrací. Nokia oznámila, že hodlá oživit svůj ikonický model 3310. Přístroj, který se začal prodávat před 17 lety, byl jedním z nejprodávanějších. Od té doby se časy změnily, součástí moderních telefonů jsou fotoaparáty, barevné displeje a mobily váží jen několik desítek gramů. Přesto někteří na internetu smutní po doslova nerozbitné Nokii, která vydržela nabitá snad věky. I nostalgie tak mohla vést k rozhodnutí historický model znovu oživit.

Obnovená Nokia 3310 by se prý měla objevit už koncem tohoto měsíce. Finská společnost HMD Global, která telefony Nokia vyrábí, chce model uvést na veletrhu ve španělské Barceloně 26. února. Prodávat by se měl za 59 euro, zatím ale není jasné odkdy.

Firma zatím také tají, jak bude nový model vypadat. Spíše než přesná kopie dřívějšího přístroje to bude podle společnosti pocta úspěšnému modelu. Není tak zatím jasné, zda bude mít mobil fotoaparát nebo barevný displej, protože původní model je pochopitelně neměl. Ani není zřejmé, na jaké platformě telefon bude fungovat.

sinfin.digital