Od placení přes internet ke kolonizaci Marsu. 4 velké nápady Elona Muska

Info.cz

Nezastaví se před ničím. Ačkoli jeho nápady často mohou znít šíleně, většinou mu vyjdou. Jihoafrický vizionář Elon Musk ví, jak posouvat hranice technologií. Připomeňte si jeho slavné projekty.

PayPal

Placení přes internet je dneska běžnou součástí našeho života. Ještě na konci 90. let tomu tak ale nebylo. V roce 1999 přišel Musk se systémem PayPal, přes který šly provádět platební transakce. Okamžitě se stal světovým fenoménem. V současnosti má 166 milionů uživatelů, více než 100 milionů z toho je aktivních. Muskovi platební společnost vydělala více než 236 miliard korun. Peníze pak použil k realizaci dalších inovativních projektů.

Tesla Motors

Jedním z nejviditelnějších Muskových počinů je automobilka Tesla Motors. Tu s dalšími čtyřmi společníky založil v roce 2003. Tesla je průkopníkem v oblasti elektromobilů. Představila nejen modely aut, ale také vlastní baterie i síť nabíjecích stanic. V poslední době však zaměřuje pozornost na vývoj samořídicích vozidel. Plně automatické řízení by ráda vyvinula do konce příštího roku. Musk nyní přemýšlí, že by velkou továrnu Tesly postavil v Evropě. Ve hře o místo, kde by mohla vyrůst, je také Česká republika.

sinfin.digital