Souboj titánů bude o detailech. iPhone 8 a Galaxy S8 si budou podobní jako vejce vejci

Michal Benatzky

Technologický svět nikdy nespí a u smartphonů to platí dvojnásob. Letošní rok proto ve vyostřeném konkurenčním boji mezi dvěma lídry mobilního průmyslu – Samsungem a Applem – nebude výjimkou.

Zatímco nástupce modelu Galaxy S7 by se měl ukázat už na jaře, na iPhone budeme čekat podstatně déle. Apple ho totiž, jako každý rok, představí až v září. To je však jedna z mála odlišností. Jinak si totiž budou dva vládci světa mobilních telefonů velmi podobní.

Apple konečně po letech vyslyší přání svých uživatelů a osadí příští iPhone technologií podporující bezdrátové nabíjení. To už Samsung několik let má. Oproti iPhonu mu ovšem chybí třeba funkce rozlišování síly stisku. Tu by pro změnu měl premiérově dostat právě Galaxy S8.

Zatímco v případě Samsungu je respekt číselné řady a použití vyšší číslovky v názvu logický krok, Apple by měl svůj příští model v rámci tradic pojmenovat 7s. Většina dosavadních spekulací ovšem o budoucím iPhonu hovoří v souvislosti s číslovkou 8. Vedle toho by však firma měla představit taky řadu 7s/Plus, která bude „jen“ vylepšením stávající generace. Je tedy možné, že na podzim ukáže Apple hned tři telefony.

sinfin.digital