10 bizarních zdravotních rad. Budete překvapeni, ale fungují

ČTK

luš

Pokud jde o zdraví, většina lidí se spoléhá na logické a léty prověřené metody, které jsou ve valné většině značně přímočaré. Chcete zhubnout? Jezte míň. Máte málo energie? Spěte víc. Ale existují i takové rady, které jsou v rozporu s naší intuicí - a přesto fungují a jsou vědecky prověřené. Přehled některých z nich připravil zpravodajský server whimn.com.au.

1. ZAŽEŇTE BOLEST HLAVY ZELENÝM JABLKEM

Že je jablko denně nad všechny doktory, věděly už naše babičky. Ale jak se nyní ukázalo, dokáže také zahnat bolest hlavy. Podle studie americké nadace The Smell & Taste Treatment and Research Foundation pomáhá vůně zeleného jablka, jako je například Granny Smith, zmírnit vážnost migrén. Vědci soudí, že to může souviset s tím, jak příjemné vůně umí uvolnit, snížit napětí a odvést myšlenky trpícího od bolesti způsobené migrénou.

2. SPLACHUJTE ZÁCHOD S PŘIKLOPENÝM VÍKEM

Při splachování toalety mějte vždy přiklopené víko. Mikrobiologové z Arizonské univerzity zjistili, že vodní částice znečištěné takovými bakteriemi, jako je například E.coli, se ještě několik hodin vznášejí místností, aby se pak usadily na všech okolních površích. V případě, že je záchod spojený s koupelnou, například na vašem zubním kartáčku.

3. PŘIBALTE SI DO POSILOVNY ČOKOLÁDU

Výzkum Loughboroughské univerzity zjistil, že čokoládové mléko po náročném posilování dokáže pomoci při zotavení a povzbudit růst svalů. Proč? Protože mléko poskytuje zdroj proteinů společně s vodou a elektrolyty, zatímco čokoláda dodá sacharidy. Relativně vysoký obsah cukru pomáhá obnovit ztracenou energii - a je to levnější než proteinový koktejl.

sinfin.digital