10 filmů, u kterých běhá mráz po zádech. Podívejte se na nejděsivější horory začátku tisíciletí

Jan Cvrček

Filmy jako Kruh nebo Saw jsou legendou a zná je asi každý. V minulém desetiletí se ale do kin dostalo daleko víc hororů, které stojí za vidění i dnes. Podívejte se na deset hororů, které mají podle časopisu Reflex něco navíc – nápad a provedení, které vás zaručeně vyděsí.

1. Kruh (2002)

O co jde: Příběh o děsivé videokazetě, jejíž obsah rozhodně není radno si pouštět.

Proč se dívat: To si chcete udělat hezký večer, sáhnete po první kazetě, co se válí někde na stole, a místo rozverné komedie z jihočeských Hoštic se na obrazovce ukáže směs podivných a nechutných scén, ze kterých vám půjde hlava kolem. No a pak už jen zazvoní telefon, aby hlas v něm oznámil, že do sedmi dnů budete tuhý jak veka. Dnes už klasika Gorea Verbinského vyděsila a šokovala milióny diváků po celém světě a stoprocentně postraší i vaši maličkost. Myšlenka tajemné dívky vylézající ze studny až k vám do obýváku nenechá nikoho na pochybách, že tahle šílenost se zrodila v zemi vycházejícího slunce.

Komentář: Tento americký remake japonského hororu je stejně kvalitní jako originál a myslím, že pro českého diváka snesitelnější.

Jolanda v Máte slovo? Co vám jako chybí, je tam i kritický hlas, říká Michaela Jílková

sinfin.digital