10 nejlepších thrillerů roku 2018: Napětí, které by vám nemělo uniknout

Jakub Smutný

Které thrillery vám v letošním roce utekly a které by rozhodně neměly? Tady je výběr toho nejzajímavějšího, co v rámci tohoto žánru letos urodilo. 

10. Pomsta

O čem to je jednou větou: Sexy modelka Jen se uprostřed kalifornské pouště mstí trojici násilníků, kteří ji znásilnili a shodili z útesu.

Zajímavost: Film natočila francouzská režisérka v Maroku. Jasně patrný je ve snímku silný feministický apel.

Proč se dívat: Ta ženská přežije všechno. Pád z padesátimetrové skály rovná se malé oděrce, smrtelné zranění spraví náplast. Normální člověk by už stokrát vykrvácel, ale Jen stále drží a běhá jak laňka zkřížená s Terminátorem. Totální „over the top“ provedení už dlouho nebylo takhle zábavné. Jestli vám to ještě nedošlo, Pomsta nehraje na realističnost. Na tu zapomeňte, vymažte to slovo ze slovníku. Bavte se.

9. Summer of 84

O čem to je jednou větou: Parta kamarádů v americkém maloměstě osmdesátých let má podezření, že jeden z jejich sousedů je sériovým vrahem mladých chlapců.

Zajímavost: Po seriálu Stranger Things a filmovém To další důkaz, že osmdesátkové retro je v kurzu.

Proč se dívat: Protože čekání na třetí řadu Stranger Things je příliš dlouhé. Podobně jako ve zmíněném seriálu a v kingovském To pomáhá hlavně sympatické obsazení hlavní party hrdinů. Ta má klasické složení – správňák, drsňák, tlouštík, geek a holka ze sousedství. Jen černoušek kupodivu chybí. Správná volba pokud jste plní nostalgie po dobách, kdy se na napínavé americké filmy koukalo z ošuntělých VHSek.

sinfin.digital