10 vychytávek, které jste neznali a bez nichž se už neobejdete

Jak udělat z levné vodky královské pití? Jak se nenechat otrávit reklamou? A jak zajistit, abyste měli v letadle extra prostor naprosto zdarma? Čtěte naše tipy na vychytávky, které vám můžou zásadně změnit život. 

1. Pohodlné létání

Chystáte se s někým na transatlantický let? Zarezervujte si sedadlo u okna a do uličky. Existuje velká šance, že pokud let nebude vyprodaný, prostřední sedadlo zůstane neobsazené. A pokud si je náhodou nějaký samotář zamluví, jistě se s někým z vás prohodí.

2. Balzám na ránu

Říznuli jste se o ostrý papír, nebo jste se ráno nešikovně řízli o holicí strojek? Pokud rána není příliš hluboká, nemusíte ihned brakovat lékárničku a hledat náplasti. Ještě lépe vám totiž poslouží obyčejný balzám na rty, který povrchovou ránu uzavře.

3. Klimatizace za pár korun

Pamatujete na loňská srpnová vedra? Pokud byste se nepoučili a nepořídili si domů pořádnou klimatizaci, máme pro vás nouzové řešení. Do pár půllitrových pet lahví nasypte pár lžiček soli a nechte zmrazit. Pak jen na tyto pet lahve nastavte váš větrák, a máte nouzovou klimatizaci.

4. Hra bez reklamy

Otravují vás reklamy? Koho ne. Ale nyní máme trik jak se jim vyhnout – alespoň v případě, že právě hrajete svoji oblíbenou hru na mobilním telefonu. Před zapnutím hry přepněte svůj smartphone do leteckého módu, a reklamy budou mít utrum. Sice přijdete i o telefonní hovory a sms, ale hra je možná stejně důležitější, ne?

5. Z levné vody lepší vodka

Proměnit vodu ve víno zatím umí jen někteří z nás, ale to neznamená, že si nemůžeme udělat dobrý alkohol. Pokud se k vám nedopatřením dostala levná vodka, víme, jak podstatně vylepšit její chuť. Stačí ji jen párkrát profiltrovat skrze vodní filtr (například ve filtrovací konvici), a hned budete mít po ruce mnohem lepší pití. 

6. Jste bez proudu a bez svíček? Nevadí

Jste na chatě, vypadla elektrika a svíčky jste jako na potvoru zapomněli vzít? Máme jednoduché řešení. Vezměte pár voskovek, a jednoduše je zapalte. Budou hořet hodiny.

sinfin.digital