12 tipů na ideální dovolenou na každý měsíc v roce

abe

Zima za okny vrcholí, ale vy už jezdíte prstem po mapě a přemýšlíte, kam se vydáte letos na dovolenou? Některá místa jsou nejkrásnější v zimě, jinam se zase vyplatí jet v parném létě. Kdo by chtěl cestovat celý rok, může se každý měsíc vydat do jiné ideální destinace.

Leden

Nejlepší povánoční destinací je New York. Hotely i letenky bývají po sváteční sezóně levnější, méně je i turistů. Ve městě se navíc koná „Týden Broadwaye“ a „Týden atrakcí“, které navzdory svému jménu trvají od 17. ledna do 5. února. Během této akce seženete mnoho zlevněných lístků, nebo 1+1 vstupenku zdarma na představení na Broadwayi. 

Únor

Svátek zamilovaných doslova vybízí k návštěvě nějaké tradiční destinace zamilovaných. Paříž, Řím i Benátky jsou v té době přelidněné a ceny ubytování i v restauracích letí nahoru. Pokud chcete cestovat v únoru, vyberte si zemi, kde Svatého Valentýna tolik neprožívají. Například státy na východ od Česka by mohly být ideálním místem.

Březen

Začátek jara je ideální trávit v Římě. Ve městě už je dostatečně teplo, abyste si užili výborné italské gelato, ale ne takové vedro, aby vás unavilo prohlížení historických památek. Dejte si ale pozor, abyste do Říma nejeli v době Velikonoc. Ty sice letos připadají až na duben, ve městě ale výrazně zvyšují ceny ubytování. Poutníci z celého světa navíc zaplaví Vatikán i přilehlé ulice.

Duben

Zima se loučí, ale pokud byste chtěli ještě zavzpomínat na zasněžené sjezdovky, nejlepší je vyjet v dubnu. Sezóna na horách se uzavírá, to znamená, že mnohde se ubytujete za zlomek ceny. Velikonoce jsou letos až v polovině dubna, volné dny se proto hodí třeba pro zimní dovolenou v Alpách. Ušetřit můžete až polovinu nákladů, co byste zaplatili za podobný pobyt v únoru.

Květen

Pokud letos plánujete dovolenou v Karibiku, jeďte ideálně v květnu. Hlavní sezóna trvá od ledna do dubna, v červnu naopak začíná období dešťů. V květnu se objevují lepší ceny ubytování, turistů je méně a ušetřit můžete až 40 procent výdajů.

sinfin.digital