5 nejlepších aplikací zdarma o počasí pro mobily

Tereza Čechová

Přinášíme vám výběr pěti nejlepších aplikaci pro operační systém iOS, tedy pro telefony, tablety a počítače Apple. V naprosté většině po nich ale můžou sáhnout i uživatelé s Androidem.

Meteoradar

Dříve nazývaný MeteoMapy, ale stále stejně praktický. Jeho data procházejí aktualizací každých deset minut a zahrnují nejen srážky (jejichž vývoj aplikace i předvídá na následující hodinu), ale i povětrnostní podmínky, teploty a celkový stav počasí. Při bouřce dokonce zobrazí místa, kde uhodil blesk.

Zajímavou vychytávkou je též možnost přidávat vlastní informace o počasí v dané lokalitě, které si rovnou můžou přečíst další uživatelé. Dostupný je zdarma.

Verze je dostupná ke stažení také pro Android.

YR.NO

Na „Nory“, jak je někteří familiárně nazývají, nedá mnoho uživatelů dopustit. Jejich předpovědi se vyznačují velkou precizností, navíc má tato stránka data snad z celého světa.

Vzhledem k tomu, že je i přes toto všechno zdarma, ji nelze hodnotit jinak než na výbornou. Češtinu byste na ní však hledali marně. Je třeba si vystačit s anglickým jazykem. 

Také tato aplikace je ke stažení pro Anroid.

WINDYTV/WINDYTY

Tato aplikace zobrazuje data na mapě - navíc nabízí i možnost předpovídat jejich časově blízké i vzdálené změny (až v horizontu 14 dnů).

Předpovídá vítr, oblačnost, teplotu, tlak i vlny, opět pro obě dvě nejoblíbenější platformy (Apple i Android) a je stále zdarma a v češtině. 

Verze pro Apple a verze pro Android.

iRADAR CZ+

Aplikace iRadar CZ+ zobrazuje kombinaci srážek a bleskových výbojů ze sítí CZRAD a Blitzortung.org. mezi jejími funkcemi nechybí výstrahy ČHMÚ, zobrazení větrných profilů, vlastních pozic v mapě ani grafů z automatických meteorologických stanic.

Pro majitele Apple Watch máme dobrou zprávu – iRadar nabízí bezplatnou aplikaci i pro ně. 

YAHOO WEATHER

Nebyl by to gigant, jakým Yahoo jistojistě je, aby nenabízel aplikaci pro počasí. Je mimo jiné v češtině (pro Android), taktéž kompatibilní s Apple Watch a nabízí údaje o povětrnostních podmínkách, tlaku a možnostech přeháněk.

Nadto je tato aplikace (není divu, když je propojena i se slavným Flickerem) velice esteticky zajímavá, náročnému uživateli nabídne animované efekty, působivé fotografie a množství interaktivních map. Opět je zcela zdarma (verze pro Apple). 


sinfin.digital