5 nejlepších filmů loňského roku. Viděli jste všechny?

Info.cz

Českými kiny prošlo loni několik desítek filmů. Některé byly kritiky oceňované, jiné zase odsuzované. O následující pětici ale přijít nesmíte.

5. místo: Doctor Strange

Tým Marvelu se rozrostl o nového člena – světoznámého neurochirurga Stephena Strangera, který má vážnou dopravní nehodu a jeho život se rázem obrátí vzhůru nohama. Jako doktor potřebuje ke své práci ruce, ty mu ale po nehodě ochrnou. Klasická medicína ho zklame, není šance na vyléčení, proto se rozhodne vydat na mystické místo Kamar-Taj. Chrám uzdravení je zároveň bojištěm s temnými silami usilujícími o zničení naší reality. Dr. Stranger má před sebou velké rozhodnutí – díky svým novým nadpřirozeným schopnostem může bránit náš svět jako nejmocnější kouzelník, nebo se vrátit k obyčejnému životu plnému peněz a slávy.

Dobrodružné fantasy vás vtáhne od první minuty do děje a nebudete věřit svým očím při pohledu na schopnosti Dr. Strange a jeho nepřátel. Mezi superhrdiny se uvedl znamenitě.

4. místo: Zootropolis: Město zvířat

Dobrodružná rodinná komedie pobaví kohokoliv bez ohledu na věk. Středobodem filmu je příběh malé králičice Judy Hopkavé, která se snaží prosadit jako policistka ve velkém městě Zootropolis, kde naleznete ty nejluxusnější čtvrtě jako Sousedství Sahara a chladný Tundrov. Velice rychle zjistí, že uchytit se u policie mezi samými velkými a drsnými zvířaty nebude lehké, nevzdává se však a nakonec králičice z vesnice všem ukáže! Aby dokázala svou odhodlanost, vezme ten nejnáročnější a nejzáhadnější případ vůbec. Naštěstí není na své pátrání sama, pomáhá jí mazaný lišák Nick Wild.

Snímek ilustruje, že i zvířata žijící spořádaně nedokážou potlačovat své pravé lovecké pudy – masožravci zaútočí na býložravce a spanilá jízda o čas právě začala!

sinfin.digital