5 nejlepších seriálů, které pravě teď můžete sledovat v televizi

Iveta Mazáčová

Nemáte náladu na dlouhý film? Pro změnu se můžete vrhnout na některý ze seriálů, který právě teď nabízí některá z našich televizních stanic. Výběr je zdánlivě nekonečný. Co skutečně stojí za to?

Hannibal

Americký seriál Hannibal, který vysílá televize Prima na svém kanále Prima Cool, sice už reprízuje, přesto ale patří k těm nejlepším sériím, které se v televizním programu dají objevit. Seriál je založený především na románu Červený drak, který sloužil také jako předloha ke stejnojmennému filmu, který dějově předchází slavnému thrilleru Mlčení jehňátek.

Děj se točí kolem zvláštního agenta FBI Willa Grahama, který má zvláštní schopnost, dokáže se vcítit do myslí těch nejzvrácenějších vrahů a tím odhalit motivy jejich činů. Možná i kvůli tomu má psychické problémy. Svěří se tedy do rukou uznávaného psychiatra Hannibala Lectera, který ale ukrývá děsivější tajemství, než si kdokoli může představit.

Legendy kriminalistiky

Cyklus půlhodinových dokumentů je originálním počinem České televize a nabízí pohled do zákulisí vyšetřování těch nejznámějších porevolučních kauz, které hýbaly českou justicí. Kromě výpovědí policistů, kteří mají s případy osobní zkušenost, budou v dokumentech k vidění i exkluzivní rozhovory se samotnými zločinci nebo originální záběry z policejních rekonstrukcí. 

sinfin.digital