9 nejpřepychovějších svateb historie. Koho stála miliardu dolarů?

MIA

Když se dva lidé rozhodnou říct si vzájemně své ano, je jasné, že to pro ně bude velký den. Bohatí a mocní si při takových příležitostech s rozpočtem za svatební obřad hlavu nelámou. Kterých devět párů vešlo díky neuvěřitelně nákladným sňatkům do historie?

9. Melania a Donald Trumpovi

Pro mnohé je nejspíš překvapením, že se miliardář a stávající prezident Spojených států musel spokojit až s devátým místem, ale statistika je neúprosná. Když v Palm Beach na Floridě vedl k oltáři okouzlující Melanii Knaussovou, padl na to milion amerických dolarů. Róba, kterou půvabná Slovinka ve svůj velký den oblékla, byla z dílny návrhářského domu Dior, konkrétně pak z hlavy slavného Johna Galliana. Krejčovské práce zabraly tisíc hodin a šaty přišly na desetinu rozpočtu. Na slavnostním rautu nesměli chybět humři, lanýže a pravý kaviár.

8. Delphine Arnaultová a Alessandro Vallarino Gancia

Když se vdává dědička impéria značek Louis Vuitton, Hennessy a Moët, musí to podle toho také vypadat. Navíc když oním šťastným není nikdo menší než člen slavné italské vinařské dynastie. Své ano si byznysmenka a vinař řekli v katedrále Saint-Jean-Baptiste de Bazas na poutní cestě do Santiaga de Compostela, slavnostní hodokvas se konal na romantickém zámečku Château d'Yquem uprostřed vinic věhlasného regionu Bordeaux. Ani veselka za 7 milionů dolarů ale páru štěstí nezaručila, o pět let později stál u soudu nad rozvodovými papíry.

7. Kim Kardashianová a Kanye West

Neustálým nahlížením do svého soukromí si přišla americká hvězda Kim Kardashianová na slušný balík a ani její vyvolený Kanye West netře zrovna bídu s nouzí. Jejich svatební obřad vyšel na dvanáct milionů dolarů a skutečně byl jako vystřižený z pohádky. Vnadná Kim se svezla v bohatě zdobeném pozlaceném kočáře, a když přicházela v pevnosti Belvedere ve Florencii k oltáři, zpěvem její velký okamžik doprovázel Andrea Bocelli. Následné oslavy se odehrávaly mimo jiné na zámku ve Versailles, svatebčanům zapěli i John Legend nebo Lana del Rey.

sinfin.digital