Američan chce vystřílet zásobník do hurikánu. Šílený nápad zaujal, přidávají se tisíce lidí

Info.cz, bel

Střílet na hurikán Irma, který se v těchto chvílích přibližuje k americké pevnině a ohrožuje miliony lidí na Floridě, může většině připadat jako nebezpečný a šílený nápad. Podle dvaadvacetiletého Američana je to ale způsob, jak čelit „stresu a nudě“. A nemyslí si to pouze on. Facebookovou událost, kterou za tímto účelem založil, už sledují desítky tisíc lidí. „Společná střelba“ by měla proběhnout zítra v deset hodin.

Postavit se přírodnímu živlu tváří v tvář a vypálit do něj zásobník se 22letý Ryon Edwards rozhodl z nekonečné „nudy a stresu“, který zažívá při čekání na hurikán Irma. Ten se v těchto hodinách nebezpečnou rychlostí řítí na USA a z Floridy vyhání do bezpečí více než pět milionů lidí.

Mladík, který také žije na Floridě, založil facebookovou událost v pátek večer a sám se nestačil divit, jak obrovskou vlnu zájmu tím vyvolal. „Společného střílení“ na hurikán, které je naplánováno na zítra v 10 hodin, se chce v tuto chvíli zúčastnit více než 20 tisíc lidí a další desítky tisíc lidí se rozhodly událost alespoň sledovat. „Reakce jsou pro mě naprostým překvapením,“ citovala Edwardsova slova zahraniční média. „Nikdy mne nenapadlo, že mne tento šílený nápad překročí. Stalo se z toho něco, co už je trochu mimo mou kontrolu,“ dodal.

sinfin.digital