Američan Mike věří, že je Země placatá. Vystřelil se ve vlastní raketě, aby si to ověřil z výšky

vkr

Co „šílenému“ Miku Hughesovi chybí na pudu sebezáchovy, to dohání srdnatostí a odhodláním. Tento profesionální řidič limuzíny a amatérský raketový inženýr totiž rázně odmítá fakt, že by Země byla kulatá. Věří, že naše planeta je „stejně placatá jako frisbee“. Dokonce se nyní po týdnech odkladů a mediálního zájmu odpálil ve vlastnoručně sestrojené raketě do výšky asi půl kilometru, aby celý problém dokázal zhodnotit s patřičným nadhledem.

Snaha Mika Hughese je podle mnohých příběhem hodným laureáta Darwinovy ceny - tedy ocenění, které se (většinou in memoriam) uděluje lidem za obzvláště hloupé konání.

Svému snu, definitivnímu potvrzení placatosti naší planety, totiž profesionální řidič limuzíny obětuje úplně vše. Nyní se Mike nechal pomocí vlastní rakety vynést asi 500 metrů nad zemský povrch, aby si tuto "placku" mohl pořádně prohlédnout osobně, v budoucnu však plánuje mnohem větší vertikální výlet. 

Fotografie naší planety pořízené z vesmíru? Podvrh! Gravitace? Nesmysl. Velikost Měsíce? Asi tak jako Slunce. Brát argumenty propagátorů placatosti Země, aniž by vám necukaly koutky úst, je mimořádně obtížné. 

I přesto však Hughes poté, co se svou amatérsky sestrojenou raketou přistál v americké poušti opakuje: „Samozřejmě, že věřím, že je Země placatá. Ale stoprocentně jistý si nejsem. Proto se chci dostat až do vesmíru,“ dodal budoucí amatérský astronaut, jehož následný výlet do atmosféry může překazit snad jen politická kariéra. Hughes totiž kandiduje na guvernéra Kalifornie.

sinfin.digital