Aquaman: Svět bájné Atlantidy, který šlape na paty Marvelu

Blesk.cz

Ivan D.

Arthur Curry, ještě než se stane velkým Aquamanem, bere diváky na cestu neskutečnými podvodními světy i pozemskou akcí, která baví a dokazuje, že DC nemusí točit jen propadáky, píše ve své recenzi Ivan D. Hladík. 

Filmový příběh o populárním superhrdinovi Aquamanovi ze stáje DC Comics odhaluje původ Arthura Curryho (Jason Momoa, 39), napůl člověka, napůl obyvatele bájné Atlantidy, kterého jeho životní cesta přiměje čelit pravdě nejen o tom, kým ve skutečnosti je, ale zároveň prověří, zdali je hoden stát se tím, pro co byl zrozen… králem.

Stručná synopse předznamenává překvapivě dobrý film, ve kterém je všechno, co fanoušek komiksových snímků očekává. Ochuzeni ale nejsou ani ti, kdo o Aquamanovi uslyší poprvé. Už jen vizuální stránka snímku, který do českých kin vstoupil 13. prosince, stojí za každou minutu jeho sledování.

Unylé, nevyvážené, nevyužité... Takové filmy s komiksovými hrdiny už od DC známe. A tak jsme ani nečekali, že Aquaman vybočí ze smutné řady více či méně nezvládnutých filmů. A ono ejhle – může to tak být. Stačí poměrně zajímavý scénář, kvalitní režisér s vizí (James Wan, 41), banda šikovných výtvarníků a herci, kteří odpovídají svým postavám.

Více si přečtěte na webu Blesk.cz.

sinfin.digital