Box skončil hromadnými rvačkami. Při jedné došlo na nože, mladík bojuje v nemocnici o život

lup

Hned dva sledované boxerské zápasy skončily ve Velké Británii hromadnými rvačkami a násilnostmi. Při incidentu ve Walsallu podle svědků útočník s nožem vážně zranil mladíka, který teď bojuje v nemocnici o život. Informovala o tom britská média.

Ve Walsallu právě probíhalo deváté kolo boxerského zápasu mezi Lukem Paddockem a Myronem Millsem. Náhle vzduchem začaly létat židle a lahve a fanoušci se rychle dostali do hromadné potyčky. Není zřejmé, co ji vyprovokovalo, na záběrech zveřejněných na Facebooku je ale vidět, že někdo zřejmě stříknul do vzduchu nějakou tekutinu a že nešlo o žádnou strkanici.

Potyčky se podle svědků rozšířily i před budovu, kde údajně došlo na nože, které jako zbraň figurovaly nejmíň ve třech případech. Jak uvádí Birmingham Mail s odkazem na policii, jeden teenager po útoku bojuje v nemocnici o život, další zraněné lékaři ošetřili.

Jak média připomínají, smutnou ironií osudu je fakt, že zápas byl věnovaný kampani proti útokům noži, kterou někteří boxeři podporují. „Byl jsem tu, abych reprezentoval mého přítele Calluma, kterého ubodali pár měsíců zpátky,“ řekl Jordan Clayton, který se v kampani angažuje.

sinfin.digital