Brněnská školka se opevnila před potenciálními útočníky. Může jít příkladem

Info.cz

Rodiče tyto situace moc dobře znají. Kdysi všichni dávali své děti s klidným svědomím do škol a školek. Jenomže po sérii různých napadení a útoků už nejsou v bezpečí ani tady. Jak tedy zamezit tomu, aby do těchto institucí vnikly osoby, které tam nemají absolutně co dělat a mohly by ublížit vašemu dítěti? Jak zajistit, že se vaše dítě dostane bez újmy na zdraví v pořádku domů? My vám přinášíme řešení. V dnešní době se bohužel čím dál tím více stávají případy, kdy ve školách, školkách, nebo jiných institucích dochází k různým dramatickým a vyhroceným situacím, které ohrožují na životě ty nejvíce bezbranné, a to děti.

Česká veřejnost bohužel také zažila podobný případ, kdy byly na životě ohroženi ti nejmladší. Možná si mnozí z vás pamatují případ, který otřásl Českem. Pobodaná vychovatelka tehdy děti chránila svým vlastním tělem před narušenou ženou. Situace byla o to horší, že si narušená žena vzala jako rukojmí malou holčičku. Kvůli těmto skandálům už před dlouhou dobou vyvstala nejedna otázka, jak chránit naše děti před takovými individui a jestli je to vůbec možné.

Mateřská škola v Brně v Ivanovicích se rozhodla, že takovým případům bude předcházet a nedovolí, aby se něco podobného příště opakovalo třeba u nich. Tato instituce vybavila svůj objekt bezpečnostním systémem. V této školce mají rodiče nebo osoby, které jsou oprávněny vyzvedávat děti ze školky čipové identifikační karty. Po přihlášení musí ale ještě ověřit svoji identitu přes takzvaný hlasový komunikátor. Je to hlavně kvůli tomu, aby nedošlo ke zneužití karty, kdyby ji někdo z rodičů náhodou ztratil. Identitu lidí, kteří jsou oprávněni vyzvedávat děti ze školky, kontrolují navíc kamery.

sinfin.digital