Bývalý drogový král Prcek má ve vězení další problém: Nikdo ho nechce hájit

kris

Bývalého šéfa mexického drogového kartelu Joaquína Guzmána nechce nikdo hájit. „Prcek“ Guzmán, jak se mu říkalo, se sešel v posledních třech měsících co je ve vězení, už se 16 soukromými advokáty. Zatím jej zastupuje státní obhájce, kterého mu přidělil soud.

Přestože mu v USA hrozí minimálně doživotí, Prcek se nevzdává a hledá právníka. Tento týden mu soud povolil, aby mohl své ženě, bývalé královně krásy, poslat zprávy (zkontrolované orgány) s instrukcemi o tom, jakého právníka sehnat. Chce jí také sdělit, z jakých zdrojů za něj zaplatí, píše NBC News. Dokud Guzmán nemohl komunikovat se svojí rodinou, nemohl ani nějak doložit, že bude mít na právníky peníze.

Guzmán se například sešel s renomovaným právníkem Richardem Levittem, oddělovala je příčka a schůzku tlumočil překladatel. Po setkání Levitt odmítl sdělit, zda případ přijme, ale uvedl, že by to znamenalo velkou výzvu a to jak z hlediska právního tak i finančního. Vláda totiž může požadovat, aby Guzmán doložil, že peníze na právníka pocházejí z legálních zdrojů.

Obhajoba bude velmi nákladná  a časově náročná, právě v tom je největší kámen úrazu. Bude muset hledat vlastní svědky a pustit se do vlastního vyšetřování.

sinfin.digital