Bývalý narkoman se nechal zakopat zaživa. V rakvi s internetem a toaletou strávil několik dní

Info.cz

ekb

Být pohřben za zaživa je pro většinu lidí nejhorší noční můrou, kterou nikdy nechtějí zažít. Bývalý narkoman a alkoholik John Edwards se ale rozhodl tuto otřesnou zkušenost dobrovolně podstoupit, a pomoci tak drogově závislým, kteří už neví, co s životem dál. V rakvi zakopané u kostela v Belfastu strávil celé tři dny. Informovala o tom BBC.

61letý rodák z Dublinu John Edwards, který dlouho trpěl závislostí na drogách a alkoholu, byl smrti několikrát velmi blízko. Byl sexuálně zneužíván, trpěl duševní poruchou a několik let žil na ulici. Jako narkoman se také několikrát málem předávkoval. Kvůli hepatitidě typu C také podstoupil transplantaci jater a dvakrát vyhrál boj s rakovinou.

Jak sám říká, před 27 lety se setkal s Bohem. Od té doby se snaží lidem v podobně komplikované situaci pomáhat. Založil Křesťanské rehabilitační centrum a útulek pro bezdomovce. Poté, co 20 jeho přátel zemřelo na předávkování, nebo si sami vzali život, poskytuje zoufalým lidem rady a modlí se s nimi. Další „poselství naděje“ se jim rozhodl poskytnout právě z rakve zakopané metr pod zemí.

Nejde ale o ledajakou rakev. Je speciálně upravená tak, aby z ní šlo vysílat živě a John mohl s publikem na internetu komunikovat o jejich problémech. „Mým cílem je mluvit s nimi z hrobu dřív, než se tam sami dostanou a ukázat jim naději,“ řekl John pro deník Belfast Telegraph.

sinfin.digital