CNN objevuje Česko. Za klenoty označila hned několik tuzemských měst

Info.cz

IvM

Dramatické výhledy, malebná zákoutí nebo scenérie, nad kterými se tají dech a navíc stranou velkých metropolí a dominantních turistických destinací. CNN mezi 15 nejromantičtějších malých měst střední Evropy začadila i ta česká

Česká republika

Místo na seznamu si vysloužil například Český Krumlov. Ten je podle CNN doslova středověkým klenotem, na své si zde ale přijdou i vyznavači umění Egona Schieleho. Dalším oceněným městem je Kutná Hora, která zaujala nejen díky chrámu svaté Barbory, ale také díky historickému centru, které je zároveň zapsané i na seznamu UNESCO.

Milovníci vína by neměli opomenout ani Mikulov, renesanční zámek obklopený nekonečnými vinicemi nedaleko rakouských hranic nebo Mariánské Lázně, které ocení hlavně ti, kteří se chtějí oprostit od shonu velkoměsta. Posledním městem, které se na seznamu CNN objevilo, je Telč spolu s jeho renesančním zámkem a nezaměnitelným náměstím.

Pokud se chcete seznamem inspirovat a nevadí vám cestovat za hranice naší republiky, vyrazte i do Maďarska, Polska nebo na Slovensko.  

sinfin.digital