Co dělat, aby váš stromeček nebyl out? Letí 'Skromné panství' s pudrovými barvami i temná mystika

ČTK

lup

Vánoční stromek může být letos laděn do jemných a pudrových barev, v jasných a "nevánočních" barvách i stylizován do temné mystiky. Trendy vždy určuje Evropská asociace floristů a výrobců dekorací, která vydává doporučení ohledně stylu, barev i použitých materiálů. Stromky zdobené skleněnými ručně vyráběnými ozdobami inspirovanými aktuálními trendy tradičně představuje galerie v předzámčí zámku ve Vizovicích na Zlínsku. Letošní trendy byly velmi odvážné, řekla dnes ČTK autorka výstavy Iva Mynářová.

"Trend nazvaný 'Skromné panství' by měl být typický přírodními odstíny, motivy patinovaného dřeva. Inspirací je zahrada venku i uvnitř, jsou tam často zastoupené pudrové nebo jemné barvy v kombinaci se šedou," uvedla Mynářová.

Další z trendů evokující výjimečný podkrovní byt kombinuje industriální a vintage atmosféru. "Nadchnul by třeba mladé obyvatele loftu, je typický jasnými a nevánočními barvami, například kombinací cihel a kovu," uvedla autorka výstavy.

Trend nazvaný "Nadšencův ateliér" je moderní, odkazuje k čistým liniím. "Paleta je v teplých ženských barvách, nicméně opět ne moc vánočních, je tam kombinace béžové, šedé, růžové a například oranžové, častou inspirací jsou květy," uvedla Mynářová. Další trend je temný, mystický, souvisí s barokem.

sinfin.digital