Co je fixní IP adresa a proč ji budete chtít i pro svou firmu

Prezentace klienta

Moderní podnikání vyžaduje flexibilitu a schopnost přizpůsobit se aktuálním podmínkám. K tomu, abyste mohli být připraveni reagovat za každé situace, často potřebujete přístup ke svým datům a zařízením. Díky fixní IP adrese je máte v kapse.

Co je fixní IP adresa?

IP je zkratka pro internet protocol. Po připojení k síti přidělí router vašemu zařízení IP adresu, tedy jakýsi číselný identifikátor. IP adresa pro běžné připojení k internetu je zpravidla dynamická, neustále se tedy mění. Oproti tomu fixní IP adresa je danému zařízení přidělena natrvalo.

Pro vzdálené připojení (například k počítači nebo firemní síti) potřebujete znát veřejnou IP adresu do své kanceláře. Pro zjednodušení si představte, že IP adresa je telefonní číslo. V případě, že máte dynamickou IP adresu, může se vám telefonní číslo do kanceláře kdykoliv změnit. Pokud potřebujete neustálý nebo rychlý přístup ke svým datům, je takové řešení problematické a neefektivní.

Pokud byste se do své firmy chtěli připojovat například z domova nebo dovolené, zařiďte si fixní veřejnou IP adresu. Díky ní budete mít jistotu, že se vždy dostanete přesně tam, kam potřebujete.

Co všechno s fixní IP adresou dokážete:

  1. Připojit se na svůj počítač přes internet
  2. Připojit se na firemní server (například ekonomický software, databázový server nebo server pro ukládání dokumentů) a díky tomu si prohlížet, stahovat i nahrávat soubory
  3. Ovládat zařízení, která jsou k síti připojena (vytisknete dokumenty na tiskárně, nastavíte teplotu topení, zkontrolujete záznamy monitorovacích zařízení a kamer nebo třeba stáhnete rolety)

Posuňte své podnikání o krok dál

Se službou pro podnikatele Pevné připojení+ od Vodafone Business budete připraveni na všechno. Zahrnuje totiž:

  1. Pevná veřejná IP adresa: vlastní IP adresa, která vám umožní přístup do firmy z internetu, ať jste doma na „home office“, na dovolené nebo na jednání v jiné firmě. Na svůj business server, bezpečnostní kameru i chytrou kancelář se tak připojíte kdykoli a kdekoli.
  2. LTE záložní připojení: bezdrátové připojení pomocí datové SIM s 10 GB vám kryje záda a udrží vás online i v případě výpadku celofiremního internetu.
  3. Navýšení rychlosti fixního datového tarifu až na 100 Mbps. Už žádné dlouhé čekání na stažení pošty nebo firemních dokumentů. Zkrátka stabilní připojení, na které se můžete spolehnout.
sinfin.digital