Denně vynáší svůj nočník, jídlo má na příděly jako za války. Žena, která žije ve 40. letech, marně hledá známost

IvM

Joanna Francissová nemá televizi ani počítač. Dobrovolně se rozhodla žít stejně, jako žili lidé ve 40. letech minulého století. Deset let postupně měnila svůj životní styl, až ho dotáhla do krajnosti. Stále ale řeší ještě jednu maličkost: hledá partnera, což má ale háček. Jak sama přiznává, její dokonalý protějšek už může být dávno mrtvý.

Joanna Francissová se své posedlosti oddala se vším všudy. Například automatickou pračku už nepoužila déle než 10 let. Celý svůj dům na východě Velké Británie uvedla do stavu, v jakém se mohl nacházet ve 40. letech minulého století. Topí dřevem, které si sama naštípá a vodu ohřívá na kamnech.

„Jsem asi jediná, kdo takhle žije 24 hodin denně a sedm dní v týdnu. Každé ráno například vynáším svůj nočník na latrínu. Lidé si myslí, že je to obtěžující, ale není,“ ujišťuje Joanna. Nosí originální uniformy Land Girls, které ručně pere, a doma nemá ani ústřední topení.

Stále ale doufá, že ve svém snu nezůstane sama. Potenciálnímu partnerovi může slíbit, že bude tradiční manželkou, která přes den uklidí, vypere a vyžehlí a odpoledne připraví čaj. Serveru Daily Mail se ale svěřila, že se měla narodit o několik dekád dříve. „Problém je, že většině mužů, kteří tohle vyžadují, je kolem 90 let, nebo jsou už dávno mrtví,“ říká.

sinfin.digital