Dlouhotrvající stres může vést k vyčerpání organismu. Jak mu čelit?

Prezentace klienta

Stres nastává, když tlaky, kterým v životě čelíme, překročí naši schopnost se s nimi vyrovnat. Pokud jsme ve stresu, spouští se fyziologická reakce zvaná “útok nebo útěk”. Je to primitivní, automatická odpověď těla, která nás připravuje na boj nebo útěk ze život ohrožující situace. V reakci na nárůst stresových hormonů v našem krevním oběhu se zvyšuje srdeční frekvence, průtok krve do svalu a zostřují se smysly.

Stres současné doby

I když se dnes jen zřídkakdy potýkáme s divokými predátory nebo podobným nebezpečím, vrozená reakce “útok nebo útěk” je dennodenně aktivována moderními stresory, jako stoupající pracovní zátěž, nikdy nekončící práce v domácnosti a rodičovství. V malých dávkách nám stresová reakce může pomoci zdolat výzvu nebo dodržet termín, ale přetrvávající stres může vyčerpat naše energetické rezervy, což se projeví únavou a vyčerpáním. K největším nebezpečím chronického stresu patří onemocnění jako je hypertenze (vysoký krevní tlak), srdeční choroby, deprese a vyhoření.

Rozchodnice růžová - síla z přírody

Stres lze ovládat hned několika způsoby. Ideální je najít rovnováhu mezi prací a odpočinkem ve volném času. Doporučuje se pohyb a pobyt na čerstvém vzduchu. V přírodě obecně nalezneme mnoho způsobů, jak stresu čelit. Velmi zajímavou se z tohoto hlediska jeví nenápadná rostlinka Rozchodnice růžová. Tato rostlina roste mimo jiné v arktických oblastech Skandinávie, Ruska, v Tibetu a Číně až do výšky 3000 m.n.m. Rozchodnice růžová roste na suchých a písčitých půdách a potřebuje hodně světla. Jednotlivé rostlinky dosahují výšky do 35 cm. Třebaže má květy žluté, nazývá se tato rostlinka rozchodnice růžová. Toto pojmenování vychází z charakteristické vůně čerstvého kořene, která připomíná vůni růží. Rozchodnice se již po staletí používá v Číně, Rusku a Skandinávii proti nachlazení a ke zvládání stresu. Nyní se rozchodnice stále více používá jako léčivý prostředek při stresu a přepracování i ve střední Evropě.

Lék z přírody

Vitango je první tradiční léčivý přípravek s extraktem z rozchodnice růžové (Rhodiola rosea) může pomoci při projevech stresu, zvyšuje odolnost vůči stresu a zmírňuje tělesnou i fyzickou únavu. Čtěte pozorně příbalovou informaci.

www.vitango.cz

sinfin.digital