Dům z karet zastavil natáčení. Netflix tak reaguje na sexuální skandál Kevina Spaceyho

raz

Americká společnost Netflix dočasně pozastavila natáčení šesté série kultovního seriálu Dům z karet, který si oblíbili i diváci v Česku. Důvodem je skandál okolo Kevina Spaceyho, představitele Franka Underwooda, jedné z hlavních postav. Ten v posledních dnech čelí obvinění ze sexuálního obtěžování 14letého chlapce v 80. letech. Netflix se nechal slyšet, že chce s dalším natáčením počkat do chvíle, než se situace vyřeší. 

Americký herec Anthony Rapp tvrdí, že když mu bylo 14 let, tak se ho Spacey pokusil svést. Spacey prohlásil, že si na událost, která je stará několik desítek let, nepamatuje, i tak se ale omluvil.

„Zvedl mě, jako ženich zvedá nevěstu, když ji přenáší přes práh společné domácnosti. Nejdříve jsem se nijak neošíval, protože jsem nevěděl, co se to děje. Pak si na mě lehl," řekl nyní 46letý Rapp v rozhovoru s portálem BuzzFeed News o události, která se stala v roce 1986 během večírku ve Spaceyho bytě. "Pokoušel se mě svést, bylo mi jasné, že mu jde o sex," dodal na adresu hvězdného herce, kterému tehdy bylo 26 let.

„Upřímně si to nepamatuji," uvedl v prohlášení 58letý Spacey. "Pokud jsem se skutečně choval tak, jak popisuje, dlužím mu nejhlubší omluvu za hrubě nevhodné opilecké chování," dodal.

sinfin.digital