Fantastická zvířata válcují kina. 5 věcí, které o filmu možná netušíte

Info.cz

Pokud se vám stýskalo po filmech o Harrym Potterovi, dostali jste v půlce listopadu alespoň malou náplast. Do kin přišel film Fantastická zvířata a jak je najít. A spin-off kouzelnické ságy uspěl. Do 17. listopadu už ho vidělo více než 300 tisíc lidí. Jaké další zajímavosti o něm (možná) nevíte?

1) Stejnojmenná literární předloha vznikla už v roce 2001. J. K. Rowlingová měla tehdy na kontě už čtveřici z celkem sedmi knih o kouzelnickém učni. Výtěžek z Fantastických zvířat putoval částečně na charitativní účely.

2) Všichni představitelé museli vidět všechny filmy o Harrym Potterovi. Účelem bylo, aby herci mohli během natáčení případně přinést nějaké další tipy. To však nebyla jejich jediná práce. Museli si také navrhnout vlastní hůlky, aby k nim získali vztah.

3) Že příprava na film nebyla nic jednoduchého, dokazuje i představitel hlavní role Eddie Redmayne. Ten měl to štěstí, že Rowlingové padl do roka okamžitě a vyhnul se zkouškám. Pak pomáhal s výběrem herců pro další role a kromě toho ještě trénoval se skutečnými krotiteli zvířat a chovateli ze ZOO.

4) Jedním z nejsložitějších kroků bylo obsadit roli Modesty. O hlavní dívčí postavu se ucházelo na dvacet tisíc britských školaček. Nakonec uspěla Faith Wood-Blagroveová.

sinfin.digital