Gott čtyřicátého třetího slavíka nedostane. Pořadatel se rozhodl anketu zrušit

ČTK

Blesk.cz

luš

Hudební anketa Český slavík se letos neuskuteční. Jaroslav Těšínský z pořádající agentury Musica Bohemica rozhodnutí pro Blesk.cz zdůvodnil tím, že si kvůli vážným zdravotním problémům potřebuje dát pauzu. V dalších letech by se ale anketa mohla zase znovu rozjet. 

Pořadatelé po vyhlášení minulého ročníku čelili kvůli odebrání hlasů kontroverzní skupině Ortel ostré kritice a volání po změně pravidel. Těšínský se tehdy nechal slyšet, že plánuje soutěž zmodernizovat.

„Problémy posledního ročníku ukázaly, že velmi otevřený systém hlasování se v době rychlého rozvoje sociálních sítí ukázal jako snadno zneužitelný,” uvedl Těšínský nyní pro deník Právo.

„Podle dosavadních pravidel je možné hlasovat prakticky pro každého. Představte si, že třeba nějaký politik něco zazpívá a jeho příznivci se na sociální síti dohodnou, že mu pošlou hlasy do ankety. On se dostane někam na přední příčky a tím se náležitě zviditelní. S tím by měl nejspíš problém organizátor hudební ankety nebo soutěže kdekoli na světě,“ dodal. 

Hřebejk: Neplivu na vlastní národ, „hnusné partě“ Zeman a Babiš ale o migranty nejde

sinfin.digital