Hasiči to nevzdali. Promrzlý jezevčík Milda je na svobodě, jeho záchrana trvala osm dní

Blesk.cz

Minulou sobotu zaběhl při lovu do opuštěného kamenolomu na Tachovsku. Ve skále potom zůstal uvězněný neuvěřitelných 8 dní. Hasiči se ale nevzdali a promrzlého a vysíleného pejska nakonec úspěšně vytáhli ven! Milda už je zase doma, živý a zdravý.

Hasiči bojovali o život malého lovce už od pondělí, kdy dostali zprávu. Bohužel záchrana nebyla vůbec jednoduchá. "Po příjezdu na místo zásahu velitel zásahu okamžitě pochopil, že na místě události sami nestačí a požádal tedy o vyslání dalších jednotek. Operační středisko vyhlásilo poplach i jednotkám na stanicích Domažlice a Plzeň Košutka i v obcích Horšovský Týn, Mířkov, Stráž a Vidice," uvádí hasiči na svých internetových stránkách.

Následovala tvrdá dřina. Záchranáři museli těžce pracovat ve velké zimě. Odstraňovali kamení a hlínu a pokoušeli se skrz kamení k Mildovi prokopat. Podařilo se jim dokonce vyhloubit třímetrový tunel, k jezevčíkovi ale nevedl. Terén byl velmi nestabilní a hrozilo, že se sesune. Výkopové práce navíc jezevčíka stresovaly a děsily. 

Pokračování článku si přečtěte na webu Blesk Zprávy. 


sinfin.digital