Hipsterská čtvrť Berlína má nové řeznictví. Nabízí jen vegetariánské delikatesy a chce i do Česka

ČTK

lup

V Berlíně nedávno otevřelo první vegetariánské řeznictví. Nabízí produkty s názvy jako mleté maso, masové kuličky nebo drůbeží, avšak zcela bez masa. Výrobky jsou převážně ze sóji, koření a dalších rostlinných složek. Chuťově však podle majitele Davida Meyera přesně odpovídají originálům.

 

„Nepoznáte žádný rozdíl,“ dušuje se Meyer.  Loni jsme se zúčastnili soutěže masových kuliček ve Španělsku a ty naše skončily v konkurenci dalších 50 druhů třetí,“ vypráví. Nedávno prý zase autorka knihy o hamburgerech otestovala ten zdejší, a aniž by věděla, že v něm není žádné maso, tvrdila, že je jeden z nejlepších, který za poslední měsíce jedla.

V německé vládní koalici to vře: Ministryně zakázala maso

sinfin.digital