Hitler měl chemické zbraně včetně sarinu. Proč je proti nepřátelům nikdy nepoužil?

kris

Mluvčí Bílého domu Sean Spicer nedávno prohlásil, že ani Hitler se nesnížil k tomu, aby  použil chemické zbraně proti vlastním lidem. Výrok způsobil velký povyk, Spicer se za něj částečně omluvil. Hitler během druhé světové války zplynoval na šest milionů Židů. Nadále ale zůstává pro mnohé záhadou, proč nepoužil sarin nebo jiné chemické zbraně proti nepřátelskému vojsku.

Bylo by dost tvrdé říkat, že by Hitler byl lepší člověk než syrský prezident Bašár Asad, jak nedávno nešťastně naznačil mluvčí Bílého domu Sean Spicer. Rozhodně to nebylo ani tím, že by Hitler sarin neměl. Němečtí vědci experimentovali s chemickými zbraněmi už před válkou a vynález sarinu byl v podstatě omyl, experti se snažili najít prostředek na hubení hmyzu.

V roce 1943 dokonce německá armáda postavila továrnu vyrábějící sarin. A během války na Hitlera jeho poradci apelovali, aby jej použil. On to ale neudělal, píše Washington Post.

Historici se domnívají, že to neudělal kvůli tomu, že se stal za první světové války obětí útoku, při kterém byl použit yperit

Ovčáček: Zeman nemá s komunisty ve vládě problém, vadí mu ale stalinistka Semelová

sinfin.digital