Hra o trůny proměněná k nepoznání. Trailer ukazuje, jak by známá fantasy vypadala v současnosti, podívejte se

Info.cz

abe

Sotva skončil poslední díl sedmé série Hry o trůny, fanoušci už se rozhlížejí po dalším zpracování, kterým by si oblíbený příběh mohli připomínat. A televize HBO by jim měla vyjít vstříc. Autor námětu George R. R. Martin potvrdil, že se chystají scénáře pěti prequelů, tedy příběhů, které dějově předcházejí původní Hře o trůny. Na webu se ale objevil i trailer, který se odehrává v budoucnosti. Podívejte se na něj níže v článku.

Spisovatel Martin před čtvrt rokem potvrdil, že spolupracuje s HBO na tvorbě scénářů k novým příběhům, které dějově předcházejí původnímu seriálu. Takzvaných prequelů by mělo údajně vzniknout až pět. Přestože někteří fanoušci jsou nadšení, jiní se naopak dle listu The Guardian obávají, že práce na scénářích zdržují Martina od dokončení šestého dílu knižní verze Hry o trůny, která by se měla jmenovat The Winds of Winter.

Osmá série Hry o trůny zná datum premiéry. Fanoušci se dočkají na jaře>>>

Poslední kniha A Dance with Dragons vyšla v roce 2011 a fanoušci po šesti letech čekání začínají být už trochu netrpěliví. Sám Martin totiž potvrdil, že ačkoli plánuje knihu dokončit, scénáře mají nyní přednost. Děje jednotlivých prequelů ale zatím nejsou příliš známé. Jeden z nich by se měl ale pravděpodobně odehrávat v čase takzvané Robertovy rebelie, než se Robert Baratheon chopil po Targaryenech Železného trůnu.

sinfin.digital