Hypnóza a svěcená voda. Ruský lék na nemoc jménem homosexualita

Info.cz

vkr

Přestože Rusko oficiálně nebere homosexualitu jako psychickou nemoc, lidem s menšinovou sexuální orientací se tam rozhodně nežije jednoduše. Homosexuálové a lesbičky se setkávají s útlakem a omezováním svých práv, na druhé straně se však musí vypořádat i s tím, že mnoho chytráků se snaží na jejich odlišnosti vydělat. A léčitelé občas používají skutečně originální medicínu. 

Osmdesátiletý Yan Goland z Nižného Novgorodu podle vlastních slov vyléčil už 78 gayů a osm transsexuálů. Spoléhá se především na hypnoterapii, ale nepohrdne ani psychoanalýzou či identitní terapií. „Když ke mně přijde pacient, ukážu mu podobné případy jako je on sám – jací byli dříve a jací budou po terapii. Pacient je pak plný naděje, že mu můžeme pomoci a rozumí tomu, že se potřebuje léčit,“ říká Goland.

Zda jeho „léčba“ funguje je však zcela neprokazatelné, mnozí odborníci usuzují, že takovýto mix terapií může dokonce i uškodit. „Výsledek jeho terapie byl hrozný, poškozující. Jsem upřímný, byla to katastrofa,“ říká Jurij, jeden z jeho klientů.

„Říkali nám, že jsme zvířata a zemřeme.“ Svědectví z čečenských vězení pro gaye

sinfin.digital