Investice za 100 milionů Kč, lepší sjezdovky, nová lyžařská škola a nové restaurace. Špindl zahajuje sezónu

Info.cz

Nejoblíbenější lyžařské středisko v Česku – Špindlerů Mlýn – o nadcházejícím víkendu zahajuje lyžařskou sezónu. Skiareál se v letošním roce dočkal investic za zhruba 90 milionů korun. Peníze šly zejména na nový zasněžovací systém na Medvědíně, vybudování nových restaurací, nové lyžařské školy a dalších atrakcí pro rodiny s dětmi. Oficiální zahájení nové lyžařské sezóny se uskuteční už nadcházející víkend a doprovodí jej bohatý kulturní program.

„Letošní největší investicí, bezmála 70 milionů korun, byla modernizace zasněžovacího systému na Medvědíně. Červenou a černou sjezdovku jsme osadili sněžnými sprchami, které nám umožní zprovoznit svahy výrazně dříve, než tomu bylo doposud. Jde o stejný systém, který se nám osvědčil na protilehlé straně skiareálu ve Svatém Petru, a výrazně nám tak loni pomohl k úspěšné sezóně," uvedl ředitel Skiareálu Špindlerův Mlýn Čeněk Jílek.

Skiareál pořídil mimo jiné nové pojízdné koberce, lyžařský kolotoč, vybudoval lyžařskou školku a půjčovnu na Horních Mísečkách, vedle Quattro Baru chystá nový dětský koutek s hlídáním a v plánu jsou i pravidelné animační programy pro děti. Dospělí se mohou těšit na pravidelné víkendové akce ve Svatém Petru, jako je například fireshow, tanec roleb, jízdy lyžařského demo týmu nebo aprés-ski party. A novinky čeká i síť restaurací Spindl Gastronomy. Skiareál buduje novou panoramatickou přístavbu restaurace Na Pláni s nabídkou pizza a pasta a plánuje navýšení kapacity o zhruba 80 míst. Restauraci Medvědín 1 235 m pak čeká změna dispozice objektu.

sinfin.digital