Kam se stěhují milionáři? Česko mezi jejich vysněnými destinacemi není

Info.cz

abe

K velkému bohatství patří většinou i možnost neomezeně cestovat. Pokud se bohatým nelíbí v jedné zemi, mohou se poměrně snadno přesunout do jiné. A že to tak skutečně dělají, dokazuje i nejnovější statistika zemí oblíbených boháči. Do Austrálie emigruje ročně asi 11 tisíc dolarových milionářů. Dalšími oblíbenými destinacemi jsou Spojené státy a Kanada. Odliv movitých občanů naopak za loňský rok zaznamenala Francie.

Bohatí se prý stěhují hlavně kvůli zajištění kvalitních škol pro své děti a pocitu bezpečí. Důležitá je pro ně také dobrá zdravotní péče a neznečištěné životní prostředí, uvádí zpráva výzkumné skupiny New World Wealth, která monitoruje migraci milionářů.

Nejoblíbenější destinací emigrujících milionářů je Austrálie, kterou si v roce 2016 vybralo za svůj nový domov 11 tisíc boháčů. Láká je prý blízkost Asie, kde má řada z nich svůj byznys, ale také dobrý zdravotní systém a dostatečná vzdálenost od potíží Blízkého Východu i evropské uprchlické krize. Od roku 2012 navíc v zemi platí nové nařízení, podle kterého dostanou cizinci vízum snáze, pokud budou v zemi investovat miliony do tamní ekonomiky.

Druhou nejoblíbenější zemí boháčů je Kanada. Ta přijala za rok 8 tisíc movitých imigrantů. Kanada je ale otevřenou zemí dlouhodobě. Za poslední rok udělili Kanaďané vízum celkem 320 tisícům příchozích. A s podobnými čísly se počítá i letos.

sinfin.digital