Kim chce kulturně obohatit olympiádu, svoje komando v sukních ale nechá doma. Podívejte se, o co přijdete

ČTK

IvM

Jižní Korea už finišuje s přípravami na olympiádu v Pchjongčchangu a o slovo se přihlásil i její severní soused KLDR. Diktatura pod vládou Kim Čong-una chce v rámci opatrného zlepšování vztahů se svým sousedem obohatit oslavu sportu o vlastní uměleckou skupinu. S napětím se očekávalo, zda KLDR na jih vyšle známou dívčí kapelu Moranbong, jejíž členky vybírá osobně severokorejský vůdce Kim Čong-un. Toho se zřejmě nedočkáme, z oficiálního prohlášení vyplývá, že Severní Korea vyšle 140členný orchestr. Podívejte se níže, z čeho ideologové v KLDR možná vybírali.

Naděje po dnešní schůzce delegací obou Korejí opadly. V závěrečném prohlášení se skupina Moranbong, jejíž kapelnice se jednání osobně účastnila, nezmiňuje. Patří přitom mezi nejviditelnější kulturní a exportní artikly KLDR a v přísném totalitním režimu poutá svými vystoupeními pozornost. Posuďte sami:

Členky skupiny Moranbong, které vybírá osobně severokorejský vůdce Kim Čong-un, vystupují často v minisukních a v botách na vysokých podpatcích, zpívají a hrají na různé hudební nástroje, včetně houslí, elektrických kytar a kláves a v KLDR jsou velmi populární. Skupina je poplatná Kimovu režimu, ale svými vystoupeními značně připomíná jihokorejské popové kapely.

Víte, jak si vyřídit voličský průkaz pro druhé kolo voleb? Nejlepší je nečekat

sinfin.digital