Konec seriálu Hra o trůny se blíží. Tohle jsou nejpravděpodobnější teorie, jak to celé dopadne

IvM

Fanoušci populárního seriálu z produkce HBO Hra o trůny netrpělivě vyhlížejí poslední díl sedmé série a s napětím čekají, čím je tvůrci navnadí na pokračování. Na rozdíl od přechozích řad se už ale nemůžou opřít o knižní předlohu, kterou na poslední chvíli teprve dopisuje George R. R. Martin, a internet se proto plní nejrůznějšími teoriemi, jak skončí nejen sedmá série, ale také celý seriál. 

Hra o trůny možná nabídne překvapení. Je Bran Stark Noční král?

Poslední dobou je jednou z nejpopulárnějších fanouškovských teorií ta, která tvrdí, že Bran Stark je vlastně obávaný vůdce bílých chodců Noční král. Některým fanouškům tato teorie dává smysl, jiným ale připadá už moc přitažená za vlasy. Mimo jiné se tento předpoklad opírá o kostýmy, právě těmi se Bran a Noční král v sedmé řadě nápadně podobají.

Potvrzení hledají fanoušci také v Branových schopnostech, má mít totiž mnohem větší moc než předchozí Tříoká vrána, která navíc Branovi řekla, že už nikdy nebude chodit, ale bude létat. Což může znamenat, že umí v čase nejen cestovat, ale také ovlivňovat chod událostí. Teorie tvrdí, že se Bran pokusí Nočního krále několikrát zastavit, ale neuspěje. Proto se vrátí hluboko do minulosti, aby zjistil, jak je možné bílé chodce porazit, a při té příležitosti jako Brandon Stavitel postaví Zeď. 

Nakonec se vtělí do člověka, ze kterého Děti lesa na svoji ochranu Nočního krále vytvořily. Zpět už se ale nedostane a tak se smíří se svou novou rolí a mstí se svým stvořitelům a těm, kteří ho uvěznili za zdí. Tuto teorii ale vyvrací druhá část fanoušků s tím, že Bran se sice může do historie vrátit, ale nemůže ji měnit, nebo alespoň ne přímo. Což dokládají na scéně, kdy jeho a Meeru zachránil Hodor. 

sinfin.digital