Kvalita českých restaurací roste. Podvody, jako ty s polským hovězím, dělá jen zlomek z nich, tvrdí Stárek

Barbora Pánková

Závadné hovězí, vejce, nebo kuřata. Podobná varování před závadnými potravinami se v médiích objevují s jistou pravidelností a občas souvisí také se snahou restaurací šetřit. To ostatně dokázal právě i poslední případ závadného hovězího z Polska. O celkové kvalitě stravování v Česku to ale podle prezidenta Asociace hotelů a restaurací příliš nevypovídá. “Vezmete-li srovnání, kolik je v České republice zařízení veřejného stravování, tak ty problémové odpovídají kapce v moři,” říká v rozhovoru s deníkem E15 Václav Stárek.

Začíná už kauza utichat?

Pořád se objevují zprávy o tom, kolik restaurací zaměňuje produkty včetně masa. Bylo jich ale jen několik v celé republice. Vezmete-li srovnání, kolik je v Česku zařízení veřejného stravování, tak je to skutečně kapka v moři. Myslím, že to svědčí o tom, že kvalita restaurací zase není tak špatná. 

sinfin.digital