Máslo pro všechny, lithium do každé rodiny. Prezident Blaník bude mít víc konců, rozhodne se po volbách

ČTK

raz

Tvůrci celovečerního snímku Prezident Blaník natočí různé varianty jeho konce, z nichž nejvhodnější vyberou po oznámení výsledků volby českého prezidenta. První kolo prezidentské volby připadá na 12. a 13. ledna a druhé na 26. a 27. ledna. Film Prezident Blaník, jehož hlavním hrdinou je fiktivní lobbista Antonín Blaník, vstoupí do tuzemských kin 1. února. ČTK o tom dnes za tvůrce informovala Martina Reková.

„Budeme mít připravené různé varianty konce filmu a po vyhlášení výsledku prezidentské volby pošleme do kin tu aktuální verzi. Je to časově velmi náročný postup, ale na to jsme po čtyřech letech natáčení seriálu Kancelář Blaník zvyklí," uvedl producent filmu Milan Kuchynka.

Film režiséra Marka Najbrta navazuje na kultovní seriál, kteří diváci znají z internetové televize Stream.cz. Filmaři však využívají jiné lokace a řadu exteriérů. Zároveň neřeší jednu konkrétní kauzu, ale sledují kontinuální příběh kandidatury Tondy Blaníka na prezidenta a jeho následné vypořádání se s neúspěchem. Celý děj je více zapojený do skutečného dění na politické scéně.

Zeman je slabý, nebo dohodnutý. ODS se s ANO možná dohodne po sjezdu, říká Mirek Topolánek

sinfin.digital